2017-2018 Akademik Yılı Mevlana Değişim Programı Başvuruları

17 Şub

2017-2018 AKADEMİK YILI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI BAŞVURULARI BAŞLAMIŞTIR

Başvuru Koşulları:

1.       Lütfen ilanı sonuna kadar okuyunuz.

2.       Öğrencinin, örgün eğitim verilen yükseköğretim programlarında kayıtlı ön                    lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora öğrencisi olması gerekmektedir.

3.       İkinci öğretimde okuyan öğrenciler programdan faydalanabilir.

4.       Daha önce Mevlana Öğrenim Görme Faaliyetinden faydalanmış öğrenciler programdan burssuz olarak faydalanabilinir.

5.       Daha önce Erasmus faaliyetinden faydalanmış öğrenciler programdan       burslu olarak faydalanabilir.

6.       Üniversitemizde Farabi öğrencisi olarak bulunan öğrenciler ancak kendi kurumlarından başvuru yapabilir.

7.       Ön lisans ve lisans öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının dört üzerinden en az iki buçuk olması (2.5/4.00) gerekmektedir.

8.       Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının dört üzerinden en az üç olması (3.00/4.00) gerekmektedir.

9.       Başvurular Düzce Üniversitesi Rektörlüğü Dış İlişkiler Koordinatörlüğüne yapılacaktır. Adres: Düzce Üniversitesi Rektörlüğü 4.Kat Konuralp Yerleşkesi.

10. YÖK tarafından ilan edilen Yürütme kurulu kararı uyarınca 57 ülke ve her ülke için belirlenmiş alanlara uygun başvurular kabul edilecektir. Ülkeleri ve alanları içeren karara aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Başvuru İçin Yapılması Gerekenler:

1.       İlana başvuru yapmak isteyen öğrencilerimizin “Aday Öğrenci Başvuru Formu”nu doldurup çıktısını aldıktan sonra Koordinatörlüğümüze imzalı bir şekilde aşağıdaki evraklarla birlikte ulaştırmaları gerekmektedir. "Aday Öğrenci Başvuru Formu"na (http://www.yok.gov.tr/web/mevlana/belgeler) linkinden ulaşabilirsiniz.

2.       Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığından ya da ilgili Enstitü Müdürlüğünden (lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri için) onaylı ve son dönemi içeren transkript belgesi almaları gerekmektedir.

1. Üniversitemizce yapılacak olan Yabancı dil sınavıa girmeyecek olanların yabancı dil seviyelerini gösteren sınav sonuç belgelerini başvuruları esnasında getirmeleri (YDS, KPDS, ÜDS, TOEFL vb. ) gerekmektedir.  ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından yeniden düzenlenen 22 Nisan 2016 tarihli Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlikleri tablosuna,aşağıdaki,bağlantıdan,ulaşılabilinir.

4.       Eksik evrak ve imzasız başvurular geçersiz sayılacaktır.

5.       Gidilecek eğitim kurumunda öğrenim görülecek yabancı dilde yeterliliği gösterir puan belgesi genel başarı puanının %50’sini oluşturacaktır. Yabancı Dil Sınavı için 100 üzerinden 50 puan barajı uygulanacaktır. Bu puanın altında not alan öğrenciler değişim programından faydalanamazlar.

6.       Yapılacak seçim 2017-2018 akademik yılı “güz ve bahar dönemleri” için olacaktır. İlan edilen kontenjanlar öğrencilerin tercihlerine göre “güz ve/veya bahar döneminde” kullanılacaktır.

7.       Öğrenciler gitmek istedikleri dönem(ler)i başvuru formunda belirtmelidir.

8.       Başvuru için gerekli olan belgeler 1 Mart 2017 saat 17.00’a kadar Üniversitemiz Mevlana Kurum Koordinatörlüğüne teslim edilmelidir.

Başvuru için gerekli belgeler:

1. Aday Öğrenci Başvuru formunun imzalı çıktısı (2 adet)

2. Transkript (2 adet)

3. Yabancı dil belgesi (2 adet)

Önemli Bilgilendirme

2017-2018 Akademik yılı için YÖK tarafından Üniversitemize tahsis edilecek olan toplam bütçe henüz belli olmadığı için Mevlana Koordinatörlüğü tarafından YÖK'e gönderilecek listede yer alan öğrenciler “aday öğrenci” statüsündedir.

Anlaşmalar kapsamındaki toplam kontenjanın YÖK tarafından onaylanan kısmı Üniversitemiz için geçerli değişim sayısı olacaktır.

Öğrenciler aldıkları puanlara göre tercih ettikleri üniversitenin ilgili bölümünde bulunan kontenjana göre sıralanacaktır.

Seçim Takvimi

Değişim İlanlarının Duyurulması / Başvuruların alınması

16 Şubat 2017 – 1 Mart 2017

Yabancı Dil Sınavı

8 Mart 2017

Değerlendirme Sonuçlarının YÖK’e iletilmesi

10 Mart 2017

Üniversitemizin anlaşmalı olduğu kurumlara aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

-         http://disiliskiler.duzce.edu.tr/Sayfa/6938/mevlana