2017-2018 Akademik Yılı Güz ve Güz+Bahar Yarıyılı Farabi Başvuruları

23 Şub

2017-2018 Akademik Yılı Güz ve Güz+Bahar Yarıyılı Farabi Başvuruları

BAŞVURULAR;   01.03.2017 15.03.2017 tarihleri arasında Farabi Koordinatörlüğü (Rektörlük-Dış İlişkiler Koordinatörlüğü)’ne şahsen yapılacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI

• Farabi Değişim Programından daha önce yararlanmamış olmak,
  • Örgün eğitim veren yükseköğretim programlarının önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora kademelerine kayıtlı öğrenci olması,
  • Önlisans, lisans öğrencilerinin genel akademik not ortalamalarının en az 2.0/4, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin ise en az 2.5/4 olması,
  • Öğrencilerin akademik not ortalamasının 2.0 ve üzeri olması durumunda, geçmiş öğrenim dönemlerinde alıp tekrar etmek durumunda kaldığı dersler, öğrencinin başvuru hakkını engellemez.
  • Öğrenciler gitmek istedikleri dönem(ler)i başvuru formunda belirtmelidir.
  • Eksik evrak ve imzasız başvurular geçersiz sayılacaktır.

BAŞVURU BELGELERI:

• Aday Öğrenci Başvuru Formu (2 Adet-Fotoğraflı ve Bilgisayar Ortamında Doldurulacaktır)
  • Transkript (2 Adet Onaylı)
  • Kimlik fotokopisi (2 Adet)
  • Öğrenci Bilgi Formu (1 Adet ve Bilgisayar Ortamında Doldurulacaktır)
  • ( Başvuru için gerekli belgelere web sitemizdeki FARABİ-GEREKLİ BELGELER linkinden ulaşabilirsiniz.)

ÖNEMLİ

• YÖK tarafından alınan karar gereğince, Tıp Fakültesi 6’ncı sınıf (intörn) öğrencilerinin 2013-2014 eğitim öğretim yılından itibaren Farabi Değişim Programından faydalandırılması ikinci bir karara kadar durdurulmuştur.

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI İLE İLGİLİ GENEL BİLGİLER

• Anlaşmalı olduğumuz üniversitelere web sitemizdeki FARABİ-Anlaşmalar linkinden ulaşabilirsiniz. Anlaşma listemizde bulunmayan üniversiteler ve bölümler için öncelikle bölümünüzün ilgili öğretim elemanı ile irtibata geçip değişim gerçekleştirilmek istenen akademik birimde sunulan derslerin uyumunun kontrol edilerek Koordinatörlüğümüz ile iletişime geçilmesi tavsiye edilir.
  • Öğrenciler programdan Güz veya Güz + Bahar dönemlerinde faydalanabilirler. Sadece Bahar Dönemi için değişim gerçekleştirilememektedir.
  • Öğrencilerin, gittikleri kurumdaki ders yükleri, kayıtlı oldukları yükseköğretim kurumlarında aynı yarıyılda almaları gereken ders yükünden daha az olamaz.
  • Öğrenciler, gittikleri kurumdan sınıf, dönem, fakülte ve bölüm farketmeksizin ders alabilirler.
  • Gidilecek yüksek öğretim kurumu tamamen ya da kısmen yabancı dilde eğitim – öğretim yapıyor ise değerlendirme kriteri olarak yabancı dil düzeyini gösteren bir belge talep etmektedirler.
  • Öğrencilerin, tercih edecekleri kurumlarda ki Farabi Değişim Programı ile ilgili istenilen şartları araştırmaları gerekmektedir. Bazı yüksek öğretim kurumlarının not ortalaması ve yabancı dil ile ilgili özel şartları bulunmaktadır.
  • Programa katılmaya hak kazanan öğrencilere; değişim süresine bakılmaksızın 4 ay süre ile karşılıksız burs imkanı sağlanmakta olup, öğrencilerin öğrenim dönemi boyunca aldıkları diğer burslarda herhangi bir kesinti yapılmamaktadır.
  • Staj haricinde, herhangi bir kamu kurum veya kuruluşlarında çalışanlar ile özel sektörde sürekli ücrete tabii istihdam edilen öğrencilere Farabi değişim Programı kapsamında herhangi bir burs ödemesi yapılamamaktadır.

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı için Farabi Değişim Programı kapsamında;

a) Aşağıda yer alan tabloda belirtilen üniversitelere, söz konusu üniversiteler dışından gitmek isteyen öğrencilere ödenecek aylık burs miktarının en fazla 8 ay süre ile olmak üzere 600.-TL,

ÜNİVERSİTE LİSTESİ

ŞIRNAK

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ

VAN

• b) Diğer üniversitelerde değişime katılacak öğrencilere ödenecek aylık burs miktarının ise 4 ay süre ile 400.-TL olarak belirlenmesi,

• 2. Vakıf Üniversitelerinin 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı için Farabi Değişim Programından faydalandırılmaması,
  • 3. 2017-2018 eğitim-öğretim yılı için Farabi Değişim Programına katılacak Devlet yükseköğretim kurumlarının aşağıda belirtilen değişim takvimine uygun şekilde değişim programını yürütmeleri,

Değişim İlanlarının Yükseköğretim Kurumlarında Duyurulması ve Başvuruların Alınması

1-15 Mart 2017

Başvurulara İlişkin Belgelerin Kurumlar Arası Son Gönderilme Tarihi

04 Nisan 2017

Değişime İlişkin Sonuçların Açıklanması

25 Nisan 2017

Öğrenim Protokollerinin Düzenlenmesi ve Oryantasyon Son Tarihi

09 Mayıs 2017

YÖKSİS üzerinden YÖK'e Başvuru Sayılarının İletilmesi (Son Gün)

16 Mayıs 2017

• YÖK Yürütme Kurulu'nun 01.02.2017 tarihli toplantısında uygun bulunmuştur.