Jean Monnet Burs Programı 2019-2020 Akademik Yılı Başvuruları

16 Eki

Jean Monnet Burs Programının 2019-2020 akademik yılına ilişkin başvurular 4 Ekim 2018 tarihinde başlamıştır. Başvurular 4 Aralık 2018 tarihinde sona erecektir.

Amaç

Jean Monnet Burs Programı Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne tam üyelik hedefi çerçevesinde, AB müktesebatına ilişkin alanlarda uzmanlaşmış kişi sayısını artırarak bu alanda ihtiyaç duyulan idari kapasitenin oluşturulmasına katkı sağlamayı amaçlamaktadır.

2019-2020 akademik yılında 180 kişiye burs verilmesi planlanmaktadır.

Kimler Başvurabilir

AB müktesebatı konusunda uzmanlaşmak isteyen herkese açık olan

Jean Monnet Burs Programına;

- Kamu çalışanları (kamu tüzel kişiliğini haiz meslek kuruluşları, odalar, yerel yönetimler, kalkınma ajansları vb. kuruluşlarda çalışanlar dâhil)

- Özel sektör çalışanları (sivil toplum kuruluşlarında, yerleşik yabancı misyonlarda vb. çalışanlar dâhil)

- Üniversitelerin akademik veya idari personeli

- Üniversitelerin lisans düzeyinde son sınıf veya lisansüstü (yüksek lisans veya doktora) öğrencileri

başvuruda bulunabilir.

Başvuru Şekli

Başvurular kapalı zarf içerisinde posta veya kargo yoluyla veya elden, 4 Aralık 2018 saat 17:00’a kadar Merkezi Finans ve İhale Birimi’nin aşağıdaki adresine ulaştırılmalıdır:

Merkezi Finans ve İhale Birimi (MFİB)

Sn. M. Selim USLU (Başkan)

Hazine ve Maliye Bakanlığı Kampüsü E Blok

İnönü Bulvarı No:36

06510 Emek - Ankara / Türkiye

Detaylar için aşağıdaki belgeleri inceleyiniz. Duyuru metninde belirtilen hususlara ilişkin bilgi talepleri jm2019-2020@jeanmonnet.org.tr adresi üzerinden iletilebilir.

Duyuru ve Başvuru Belgeleri:

Duyuru Metni 2019-2020 (Türkçe)

Türkçe Başvuru Formu 2019-2020 (Ek 2. Örnektir, başvuruda kullanılamaz.)

Öngörülen Takvim (Ek 3)