“Erasmus+ DEHA’S Tıp Konsorsiyumu” Personel Hareketliliği Ders Verme Başvuruları

17 Eki

“Erasmus+ DEHA’S Tıp Konsorsiyumu”

Personel Hareketliliği Ders Verme  Başvuruları

Üniversitemizin koordinatör kuruluş olarak, Ankara Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İstinye Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi ortaklığıyla kurulan DEHA’S Tıp Konsorsiyumu ders verme hareketliliğinden 1 (bir), Tıp Fakültesi öğretim üyesi personelimiz faydalanabilecektir. Söz konusu faaliyete öğretim üyesi kadrolarındaki personeller başvurabileceklerdir.

Başvuru Tarihleri:

01.11.2018 - 21.11.2018 tarihleri arasında, aşağıda belirtilen gerekli belgelerle birlikte, Dış İlişkiler Koordinatörlüğü’ne şahsen yapılacaktır.

Başvuru Süreci İçinde Dış İlişkiler Koordinatörlüğü’ne Teslim Edilmesi Gereken Belgeler:

• Başvuru Formu,
  • Dil Seviyesi Belgesi (Sınavların resmi geçerlilik süreleri dikkate alınmamaktadır),
  • Davet (Kabul) Mektubu,
  • Staff Mobility for Teaching Mobility Agreement (ders verme hareketliliği formu)

• Gerekli belgeler http://disiliskiler.duzce.edu.tr/Sayfa/7494/ders-verme  web uzantısından indirilebilir.

Gitmeye Hak Kazandıktan Sonra Teslim Edilecek Belgeler:

1. 1. Eğitim Alma ve Ders Verme Hareketlilikleri için Hibe Sözleşmesi
    2. 2. Herhangi bir Halk Bankası Şubesi’nde açılacak “AVRO hesabının” hesap no’sunu gösterir belgenin fotokopisi,

Giden Personelin (Akademik) Başvuru ve Puanlama Kriterleri:

1. 1. Herhangi bir değişim programından hiç faydalanmamış olan personel: 40 Puan.
  2. 2. Herhangi bir değişim programından son iki yıl içinde faydalanmamış olan personel: 20 Puan.
  3. 3. Herhangi bir değişim programından bir önceki Akademik Yıl içinde faydalanmamış olan personel: 10 Puan.
  4. 4. Başvuruda sunulacak kabul mektubuyla Üniversite’ye yeni bir Erasmus+ Anlaşması kazandırmış olmak: 40 Puan
  5. 5. Başvuruda sunulacak kabul mektubuyla halihazırda var olan bir Erasmus+ Anlaşmasını akademik birimini de dahil edecek şekilde genişletmek: 30 Puan
  6. 6. Öğrencilere staj yeri bulan personellere bir defaya mahsus olmak üzere: 10 Puan
  7. 7. Aşağıda belirtilen puan aralıkları ÖSYM tarafından gerçekleştirilen yabancı dil sınavları (YDS, KPDS, ÜDS, e-YDS) esas alınarak belirlenmiştir. YDS muadili sınavlardan alınan puanlar için ÖSYM’nin belirlediği denklik tablosu geçerlidir. Değerlendirmede test türlerinin (Örneğin, TOEFL) öngördüğü geçerlilik süreleri dikkate alınmamaktadır.

100-85: 50 Puan

84-75: 45 Puan

74-65: 40 Puan

64-55: 20 Puan

54-50: 10 Puan

8. 8. Erasmus+ Komisyonu, ders verme ve eğitim alma kalemlerindeki başvuruları değerlendirirken var olan İkili anlaşmanın öngördüğü personel değişim kontenjanlarını dikkate alır.
  9. 9. Anlaşmada belirtilen kontenjan üzerinde başvuru gelmesi durumunda, Erasmus+ Komisyonu, yararlanıcı adaylarının toplam puanlarına göre eleme yapma hakkını haizdir.

2014-2020 Dönemini Kapsayan Erasmus+ Programı Kapsamında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar:

1. 1. Gerçekleştirilecek hareketlilik, hem ders verme hem de eğitim alma faaliyetleri için, en az 2 iş gününü kapsamalı ve en az 8 saat iş yükünden oluşmalıdır.
    2. 2. Erasmus+ Programı döneminde (2014-2020) üniversitelere hareketlilik için sunulan kaynakların daralmasından dolayı ve daha fazla personelin hareketlilikten faydalanabilmesi için, günlük hibe ödemeleri, hafta içi gerçekleşecek zorunlu barınma masrafları düşünülerek, azami 4 (dört) gün ile sınırlandırılmıştır. Ayrıca seyahat günleri için günlük hibe ödemesi gerçekleştirilmeyecektir.
    3. 3. Ders Verme Hareketliliği için kurumlar arası anlaşma şartı vardır.

Ülke Gruplarına Göre Günlük Hibe Miktarları:

Günlük hibe miktarları (€)

Birleşik Krallık, Danimarka, Hollanda, İrlanda, İsveç : 144

Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Finlandiya, Fransa, İtalya, İzlanda, Kıbrıs Rum Kesimi, Lihtenştayn, Lüksemburg, Macaristan, Norveç, Polonya, Romanya, Türkiye*, Yunanistan: 126

Almanya, İspanya, Letonya, Makedonya, Malta, Portekiz, Slovak Cumhuriyeti: 108

Estonya, Hırvatistan, Litvanya, Slovenya: 90

*Seyahat gideri ödemesi, katılımcıların yerleşik oldukları yerden faaliyet yerine gitmek ve dönmek için yaptıkları seyahat maliyetine katkı niteliğindedir. Hareketlilik gerçekleştirecek yararlanıcıya yapılacak ödeme, uzantıda gösterilen mesafe hesaplayıcı  (http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/tools/distance_en.htm) ile belirlenmektedir.

Personel Hareketliliğine İlişkin Seyahat Ücretleri:

Elde edilen “km” değeri

Hibe miktarı (Avro)