2019-2020 Akademik Yılı Mevlana Değişim Programı Başvuruları

04 Şub

2019-2020 Akademik Yılı

Mevlana Değişim Programı Başvuruları İlanı

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı için Mevlana Değişim Programı aday öğrenci başvuruları 04 – 25 Şubat 2019 tarihleri arasında Düzce Üniversitesi Mevlana Değişim Programı Kurum Koordinatörlüğü’ne yapılacaktır.

Başvuru Koşulları:

• Öğrencinin, örgün eğitim verilen yükseköğretim programlarında kayıtlı ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora öğrencisi olması

• Daha önce Mevlana Değişim Programına katılmamış olmak

• Yabancı Dil Belgesi  (%50 Dil puanı + %50 Not Ortalaması).

(TÜRKÇE DIŞINDA EĞİTİM YAPAN ülkeleri tercih eden öğrencilerimizin başvuru öncesi bu üniversitelerin eğitim dillerini bildiklerini gösterir belge beyan etmeleri gerekmektedir. Üniversitemiz bünyesinde yapılan herhangi bir Akademik Değişim Programları kapsamındaki (Erasmus+ yabancı dil sınavı gibi) yabancı dil sınav sonucunuzu gösterir belge kabul edilecektir.)

• Ön lisans ve lisans öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının dört üzerinden en az iki buçuk olması (2.5/4.00)

• Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının dört üzerinden en az üç olması (3.00/4.00)

YÖK tarafından ilan edilen Yürütme Kurulu kararı uyarınca belirlenen ülkeler ve her ülke için belirlenmiş alanlara uygun başvurular kabul edilecektir. Ülkeleri ve alanları içeren karara aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Başvuruda istenilen belgeler:

• Transkript (Onaylı 2 Adet)

• Yabancı Dil Belgesi (2 Adet)

• Aday Öğrenci Başvuru Formu  (2 Adet) (Bilgisayar ortamında doldurulup fotoğraf yapıştırılacaktır. Web sayfamız Mevlana Gerekli belgeler kısmından ulaşabilirsiniz. Başvurularda sadece bir üniversite tercihi yapılacaktır.)

• Kimlik Fotokopisi (2 Adet)

Seçim Takvimi

Değişim İlanlarının Duyurulması                         4 Şubat 2019

Başvuruların alınması                                           04-25 Şubat 2019

Başvuruların Değerlendirilmesi                           01 Mart 2019

Değerlendirme Sonuçlarının YÖK’e iletilmesi   22 Mart 2019

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN ÖZEL HUSUSLAR

• 1-YÖK Mevlana Programı Kriterlerinde verilen ülkeler mevcut anlaşmalarımız ile kısıtlıdır.

Düzce Üniversitesi Mevlana Anlaşmaları aşağıdaki linkte mevcuttur: http://disiliskiler.duzce.edu.tr/Sayfa/6938/mevlana

2- Mevlana Öğrenci Değişim Programı bir ve/veya iki yarıyıl süre ile gerçekleştirilecektir. Ancak faaliyetin süresinin yalnızca dört (4) ay için burs desteği sağlanmaktadır. İki yarıyıl süre ile faaliyete katılacak olan öğrenciler bir yarıyıl burslu, bir yarıyıl burssuz olmak koşulu ile faaliyete kabul edilirler.