Corona Virüs (Covid-19) Salgınının KA103 Öğrenci ve Personel Hareketliğine Yönelik Etkileriyle İlgili Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları

24 Mar

Corona Virüs salgınının özellikle Ülkemizde ve Avrupa'da görülmesi sebebiyle, Erasmus+ Öğrenim hareketliliklerinde birtakım önemli ve hayati gelişmelerden ötürü mücbir sebeplerin oluşması ile birlikte uzaktan eğitimler başlamıştır. Uzaktan eğitimler hem Avrupa ülkelerindeki mevcut katılımcısı olduğunuz üniversitelerdeki dersler; hem de Düzce Üniversitesi'ndeki dersler için geçerlidir. Öğrenciler uzaktan eğitimlerine hem katılımcısı oldukları Avrupa ülkesinde hem de Türkiye'de devam edebilmektedir. Özel bir durumda da her iki kurumdan aynı anda uzaktan ders alınabilmektedir. Bu özel durumun ayrıntısı için Ulusal Ajans'ın yapmış olduğu son duyurudaki notlara bakmanızda fayda vardır. Ulusal Ajans tarafından öğrenci ve personellerin hareketlilikleri, dönen öğrencilerin eğitim süreçleri ve hibeler ile ilgili konularda güncellediği duyuru notu ektedir.

Bu kapsamda Dış İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından, öğrencilerin Düzce Üniversitesi'ndeki online eğitimlerine devam edebilmesi için Fakültelerine bilgilendirme yapılacaktır. Öğrencilerin de Düzce Üniversitesi'nde online eğitim için kayıt yaptırmak istediklerine dair beyanlarını fakültelerine ve Dış İlişkiler Koordinatörlüğü'ne bildirmeleri gerekmektedir.

Yine Ulusal Ajans'ın yapmış olduğu son duyuruya göre, mücbir sebeplerden ötürü öğrenim hareketliliğine başlayamamış veya hareketliliği yarıda kalmış olan öğrenciler, kalan erasmus süreleri kadar hibelendirilmeleri şartıyla gelecek döneme hareketlilik haklarını aktarabileceklerdir. Bu durum ile ilgili de ekteki notu incelemenizde fayda vardır.